Kiugrott a cápa a vízből és elkapta a siklóernyős lábát: ez történt utána

Forrás: Origo -
cápatámadás Cápa siklóernyős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy férfi szerencsésen megmenekült, miután egy cápa kiugrott a vízből, és kiharapott egy darabot a lábából, miközben a Vörös-tenger felett siklóernyőzött. 

A 37 éves jordániai siklóernyős épp a víz felett lebegett, amikor a cápa hirtelen kiugrott a tengerből és a lábába harapott. A dulakodás után a siklóernyősnek sikerült újra a levegőbe szállnia, ahol már biztonságban volt.

A Vörös-tengeren történt támadásban súlyosan megsérült férfit rögtön kórházba szállították, ahol megoperálták a sérült jobb lábát. A férfi lábában több ín szakadt le, az izom elszakadt, valamint hiányzott a lába hátsó része és több csontja eltörött. Állapota már stabil - írja a Daily Star.

Kiharapott a férfi lábából egy darabot a cápa és a csontjait is összetörte. Forrás: Origo

Mohammad Qatawneh, az Akabai Nemzetközi Merülési Központ munkatársa szerint ritka a cápatámadás az Akaba-öbölben. Ő 20 éve búvárkodik és most hallott először hasonló esetről.

Legutóbb Ausztrália keleti partvidékén vesztette életét egy szörfös cápatámadásban. Az incidens nyomán lezárták a fürdőhelyeket a térségben, ahol emberemlékezet óta nem történt halálos cápatámadás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.