Egy férfi szerencsésen megmenekült, miután egy cápa kiugrott a vízből, és kiharapott egy darabot a lábából, miközben a Vörös-tenger felett siklóernyőzött. 

A 37 éves jordániai siklóernyős épp a víz felett lebegett, amikor a cápa hirtelen kiugrott a tengerből és a lábába harapott. A dulakodás után a siklóernyősnek sikerült újra a levegőbe szállnia, ahol már biztonságban volt. 

A Vörös-tengeren történt támadásban súlyosan megsérült férfit rögtön kórházba szállították, ahol megoperálták a sérült jobb lábát. A férfi lábában több ín szakadt le, az izom elszakadt, valamint hiányzott a lába hátsó része és több csontja eltörött. Állapota már stabil - írja a Daily Star.

Kiharapott a férfi lábából egy darabot a cápa és a csontjait is összetörte.Forrás: Origo

Mohammad Qatawneh, az Akabai Nemzetközi Merülési Központ munkatársa szerint ritka a cápatámadás az Akaba-öbölben. Ő 20 éve búvárkodik és most hallott először hasonló esetről.

Legutóbb Ausztrália keleti partvidékén vesztette életét egy szörfös cápatámadásban. Az incidens nyomán lezárták a fürdőhelyeket a térségben, ahol emberemlékezet óta nem történt halálos cápatámadás.