Nem fogod elhinni: egy valódi repülő autót teszteltek - Videón, ahogy átalakul és felemelkedik

Forrás: instagram.com/kleinvision_official -
repülő autó repülés autó aircar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt hitted, a repülő autó csupán a sci-fi írók fantáziájában létezik? Egészen eddig ez így is volt, ám a napokban a levegőbe emelkedett az autóból repülővé alakuló jármű, a teszt pedig sikeres volt. 

A repülő autók kivitelezésének elsődleges problematikáját a súlyuk jelentette. Egy átlagos autó méretéhez képest hatalmas tömeggel rendelkezik, ami nem igazán kezvez a levegőbeemelkedésben.

AirCar, azaz az első működő repülő autó Forrás: instagram.com/kleinvision_official

A kétüléses AirCar súlya minössze 1100 kilogramm, és további 200 kg szállítására képes. Az 1,6 literes BMW motorral hajtott autó repülési fogyasztása 18 liter/ h. Felszállásakor 200 km/h-s sebességgel gurul a kifutópályán, majd 300 méter magasságig emelkedik fel.

Az AirCar 3 perc alatt alakul át autóból repülővé, melyet a szlovákiai tesztrepülése is bizonyított, 35 percig volt a levegőben, minden gond nélkül.

Stefan Klein professzor, a Klein Vision vezérigazgatója és az AirCar tesztpilótája elmondta, hogy az elkövetkezendő 6 hónapot a tesztelésekkel fogják tölteni.

Azt hiszed, nincs kereslet a repülő autóra? Stewfan Klein azt is elárulta, hogy már van rá vevőjük.

Ez is érdekelhet: Láttál már repülő lovakat? Így utaznak helikopterrel az állatok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.