Orbán Viktor a Magyarország Kormánya Facebook oldalán tette közzé, milyen intézkedések várhatóak, ha elérjük az 5,5 millió beoltottat. 

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy a mai napon valószínűleg elérjük az 5,5 millió beoltottat, ami azt jelenti, hogy újabb enyhítések következnek.

5,5 millió beoltott után levehetjük a maszkot.Fotó: Hirling Bálint - Origo

A szociális intézmények és a kórházak kivételével nem lesz kötelező a maszkviselés. Üzletekben sem, tömegközlekedési eszközökön sem. Persze, ha valaki úgy gondolja, hogy nagyobb biztonságot szeretne magának, akkor hordhat maszkot, de az nem lesz kötelező. Védettségi igazolvány nélkül lehet belépni a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe és az előreváltott ülőhelyes nézőtéren megrendezett kulturális rendezvényekre"

- nyilatkozta Magyarország miniszterelnöke, aki azt is elmondta, hogy az üzletekre vonatkozó korlátozások megszűnnek, magánrendezvények esetén pediga létszám 100-ra, lakodalom esetén pedig 200-ról 400-ra emelkedik.

Három helyen továbbra is fenntartják a belépés védettségi igazolványhoz kötöttségét: ilyenek a sportrendezvények, a zenés-táncos, tehát mulató rendezvények, illetve a zárt térben tartott koncertszerű rendezvények.

A videót itt tudod megnézni.