Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott, melynek legfőbb témája az 5,5 millió beoltott elérése hazánkban.

Orbán Viktor ma reggel jelentette be, hogy a mai napon elérjük az 5,5 millió beoltottat, ami azt jelenti, hogy könnyítések várhatóak hazánkban. 

Ahogy már előzetesen is szó volt róla, amint meglesz az 5,5 millió beoltott, akkor nem lesz kötelező a maszkviselés, valamint nem kell védettségi igazolvány több helyre sem. Három helyen marad továbbra is a védettségi igazolvány: sportrendezvény, zenés-táncos rendezvények és zárt térben tartott koncertszerű rendezvények esetében. 

Orbán Viktor bejelentette, hogy ma elérjük az 5,5 millió beoltottat.Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Viktor arról is szót ejtett, hogy a nyitás önmagában segíti a gazdaság működését, ami egyelőre lassabban indult meg. 

A miniszterelnük azt is kiemelte, hogy mindenkinek a saját felelőssége, hogy beoltatja-e magát, de mindenkinek viselnie kell ennek következményeit. Arról még nincs megállapodás, lesz-e harmadik oltás, mivel nem tudják, mi lenne a hatása. A gyógyszergyártók sincsenek egységes állásponton ebben a kérdésben, lehet, elérkezik az a pillanat, amikor a szakemberek szerint kell a harmadik oltás, de egyelőre ezzel várnunk kell.