Orbán Viktor: 5,5 millió beoltott után ezen a három helyen továbbra is szükséges lesz a védettségi igazolvány

Forrás: Orbán Viktor/Facebook -
könnyítés védettségi igazolvány védőoltás maszkviselés oltottság Orbán Viktor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott, melynek legfőbb témája az 5,5 millió beoltott elérése hazánkban.

Orbán Viktor ma reggel jelentette be, hogy a mai napon elérjük az 5,5 millió beoltottat, ami azt jelenti, hogy könnyítések várhatóak hazánkban.

Ahogy már előzetesen is szó volt róla, amint meglesz az 5,5 millió beoltott, akkor nem lesz kötelező a maszkviselés, valamint nem kell védettségi igazolvány több helyre sem. Három helyen marad továbbra is a védettségi igazolvány: sportrendezvény, zenés-táncos rendezvények és zárt térben tartott koncertszerű rendezvények esetében.

Orbán Viktor bejelentette, hogy ma elérjük az 5,5 millió beoltottat. Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Viktor arról is szót ejtett, hogy a nyitás önmagában segíti a gazdaság működését, ami egyelőre lassabban indult meg.

A miniszterelnük azt is kiemelte, hogy mindenkinek a saját felelőssége, hogy beoltatja-e magát, de mindenkinek viselnie kell ennek következményeit. Arról még nincs megállapodás, lesz-e harmadik oltás, mivel nem tudják, mi lenne a hatása. A gyógyszergyártók sincsenek egységes állásponton ebben a kérdésben, lehet, elérkezik az a pillanat, amikor a szakemberek szerint kell a harmadik oltás, de egyelőre ezzel várnunk kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.