Friss! Újabb szabályok jönnek hazánkban a maszkviseléssel kapcsolatban

bejelentés maszkviselés szabályok kormány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb részletszabályok jönnek a maszkviselési kötelezettségről azok után, hogy szombat óta az általános kötelezettséget eltörölte a kormány - derült ki a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs negyedik ülése utáni sajtótájékoztatón.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy annak köszönhetően, hogy Magyarország elérte az 5,5 millió első oltottat, így a járványügyi korlátozások jelentős részét megszüntették, szinte már sehol sem kötelező a maszkviselés.

A múlt heti döntések szerint az egészségügyi és szociális intézményekre vonatkozó maszkhasználati szabályokat a felelős miniszter határozza majd meg. Továbbá elmondta, hogy a mai napon várhatóan meg is jelennek az ezzel kapcsolatos szabályok. Ezek lényege, hogy főszabály szerint a látogatóknak az egészségügyi és szociális intézményekben maszkot kell majd viselniük.

Új maszkviselési szabályokat jelent be a kormány kedden Forrás: Facebook

Kifejtette, hogy az intézményben dolgozóknak, ahol találkoznak látogatókkal, kötelező lesz a maszkviselés, viszont a munkavégzés különböző területein, például a pihenő helyiségekben nem kell maszkot használni.

Kiderült az is, hogy a kormány nem tervez állami antitestmérési rendszert létrehozni, noha a kínai Sinopharm esetén sokaknak semmilyen védettséget nem adott a vakcina. Novák Katalin azt mondta, ennek mérése mindenkinek saját döntése, és ezt mindenki magánúton teheti meg.

Ez is érdekelhet: Orbán Viktor: 5,5 millió beoltott után ezen a három helyen továbbra is szükséges lesz a védettségi igazolvány

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.