Bezáratott egy Pest megyei éttermet a Nébih: undorító dolgokat találtak - Videó

étterem undorító gusztustalan Pest megye Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Pest megyei gyorsételeket kínáló egység ellenőrzése során súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei.

Az étterem üzemi területén általános volt a takarítatlanság, mind a nyílászárók, a padozat, a munkafelületek, a polcok, de még az edények, az eszközök és a villanykapcsolók is rendkívül szennyezettek, tisztítatlanok voltak.

Az ellenőrök több helyen undort keltő textilrongyokat találtak, és az élelmiszerek tárolásával is akadtak gondok: közös hűtőtérben tároltak eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, számos esetben pedig közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket.

A Távol-keleti étterem üzemeltetői a külvilágra nyíló ajtót leszerelték, és helyette csupán egy acélkeretre rögzített, sérült rovarhálójú ajtót szereltek fel úgy, hogy az ajtó és a fal közt akkora rés volt, melyen a kártevők bejutása az étterembe akadálytalanná vált. Ha ez nem lenne elég, a főzőtér egyik polcán, az ablakpárkányon, a raktárban, a tojásraktárban és az emeleti előtérben több személyes és egyéb, a technológiához nem kapcsolódó tárgyakat tároltak, példáu vasaló deszkát, létrát, és fogkefét.

A Nébih a fent részletezett, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. Ezen túlmenően a hatóság 15 tétel, összesen közel 180 kg jelöletlen, nem nyomonkövethető élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból. Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértés listán, az ellenőrzés során készült fényképek elérhetőek a Nébih honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.