Hihetetlen: Ezért perelik be a világhírű énekesnőt - nem akart hinni a szemének

Forrás: Getty Images -
per énekesnő szerzői jog Dua Lipa lesifotó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beperelik Dua Lipát, mert megosztotta egy lesifotós róla készült képét az Instagramon.

Július 6-án az Integral Images nevű cég pert indított Dua Lipa ellen, akit szerzői jogok megsértésével vádolnak. Az énekesnő megosztott egy képet az Instagram oldalán, amit egy lesifotós készített. A perben, azt írják: Lipa megosztotta egyik fényképüket, amelyen az énekesnő egy nagy kalapban távozik a repülőtérről, ám mindezt „engedély és felhatalmazás nélkül" tette.

Dua Lipa szereti az extrém öltözeteket. Forrás: Getty Images

A kép 2019 februárjában került fel az zenész Instagram oldalára, az Integral Images szerint, Dua Lipa marketingeszközként használja a közösségi oldalát.

A cég 150 ezer dolláros (kb. 45,1 millió forintos) kártérítést, a perköltségek és az ügyvédi díjak fedezését, valamint egy olyan határozatot követel, amely megakadályozza, hogy az énekesnő a jövőben szerzői jogsértéseket kövessen el.

Egyébként a fiatal nő rendkívül felkapott és elismert énekesnő. A Brit Awards londoni O2 Arénában megrendezett díjátadó ceremóniáján Dua két trófeát is átvehetett, köztük az év albumáért járó díjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.