Hatalmas mennyiségű eső zúdult Győr környékére: egy autót a sofőrrel együtt sodort el a víz

Forrás: Shutterstock -
eső Pécs tűzoltó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Győrben és környékén több mint harminc helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit vasárnap délután a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű esővíz miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

A közleményben ismertették, hogy Győrben a Vasvári Pál utcában egy egészségügyi intézmény két épületének alagsorában is ötven-hatvan centiméter magasan gyűlt össze az esővíz. Az Attila utca egyik társasházának pincéjében huszonöt centiméter magasan áll a víz, és az Áchim András utcában is esővíz öntött el egy épületet.

Nincs nyugta a tűzoltóknak - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Győrújbaráton a Kossuth utcában több pincében is fél méter magasan gyűlt össze az esővíz.
Győrszemerén az Akácfa utcában egy épület pincéjében mintegy ötven köbméter víz gyűlt össze és a Kisfaludy utcában is egy pincét öntött el a víz, ami berendezési tárgyakat veszélyeztetett.
A tűzoltók valamennyi helyszínen elkezdték eltávolítani a vizet a pincékből.

Győrszemerénél ezen felül egy személyautót sodort el a víz, amelynek sofőrje nem tudott kiszállni. A győri hivatásos tűzoltók kivontatták a vízből a járművet.

A tájékoztatásban hozzátették: a bejelentések folyamatosan érkeznek, a tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán - írja az MTI.

A pénteki vihar is komoly károkat okozott: Pesterzsébet utcája hömpölygő fojóvá vált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.