Furcsa hétnek nézünk elébe: pár napra visszatérhet a forróság, de csapadékból sem lesz hiány

Forrás: Shutterstock -
záporok kánikula időjárás Nyár zivatarok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban ismét melegszik a levegő, de a kánikula mellett többször várhatók záporok, zivatarok.

A mai napon többórás napsütésre, igazi nyaralóidőre számíthatunk. Csak kevés gomolyfelhő lesz az égen, és csupán elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Szinte országos lesz a hőség: 29-35°C várható délután. A déli szél néha megélénkül.

Kedden eleinte túlnyomóan napos idő várható;majd nyugat, délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar.

Ez lesz a hét legmelegebb napja: 31-39 fok várható.

Szerdán a kezdeti napsütés után egyre magasabbra törnek a gomolyfelhők, és egyre több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Eleinte a déli, estétől az ÉNy-i szél erősödik meg, a zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. A hőmérséklet 33 fok körül alakul.

Csütörtökön napközben még több órára kisüt a nap, de késő délutántól, estétől újabb zivatarok törnek ki, 30-31 fok körüli maximumokat mérhetünk. Pénteken és szombaton több helyütt lesz zápor, zivatar, helyenként tartós eső is kialakulhat, és gyakran lesz felhős az ég. A hőmérséklet 25-26 fok köré esik vissza.

Zivatarok és hőség miatt adtak ki riasztást a hétre. Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.