Hétköznapi hősök! Barátai mentették meg a 30 év körüli férfi életét

Forrás: Shutterstock -
mentők újraélesztés életet mentettek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barátai társaságában lett rosszul az a 30 év körüli férfi, akihez hétvégén kérték a mentők gyors segítségét Jász- Nagykun - Szolnok megyében.

Ugyan a fiatalember napokkal ezelőtt mellkasi fájdalmakat említett, most minden előzetes panasz nélkül összeesett, eszméletét vesztette, majd rángatózni kezdett. Rutinos mentésirányító bajtársunk azonnal több egységet is riasztott segítségül, miközben a betegvizsgáltra és az ellátásra instruálta a bejelentőt. Bár a barátok mindent szakszerűen csináltak, a férfi állapota rohamosan romlott és a légzése is leállt. Az utasítások szerint a helyszínen levők megkezdték az újraélesztést, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak.

A helyszínen levők megkezdték az újraélesztést, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak. Forrás: Shutterstock

Nemrég egy fiatal, debreceni sportoló lett váratlanul rosszul a pályán: A kapu előtt esett össze a fiatal focista: sokadik próbálkozásra sikerült újraéleszteni

A férfi segítségére ekkor újabb mentőegységet, a szentesi mentőhelikoptert is riasztották, ami pillanatokon belül csatlakozott az ellátáshoz. A mentőegységek még sokáig küzdöttek a helyszínen a beteg életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett. A férfit stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba bajtársaink! - olvasható az Országos Mentőszolgálat oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.