Megszületett az ítélet a galgagutai rablógyilkos ügyében, aki seprűnyéllel verte agyon szomszédját

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság nyereségvágy Galguta rablógyilkosság emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt a Balassagyarmati Törvényszék jogerősen 14 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte azt a 45 éves galgagutai férfit, aki megölte idős szomszédasszonyát, hogy megszerezze a pénzét.

Bóna Gyula elmondta: az italozó, munkanélküli férfi tavaly április 9-én ittasan, a kertek felől a kerítésen átmászva jutott be 89 éves szomszédja udvarába, és a teraszon ülő nőt hátulról többször fejen ütötte seprűnyéllel. A sértett vérző fejét konyharuhával letakarta, majd kutatni kezdett a házban, de mindössze 12 ezer forintot talált.

Az asszony csak könnyebben sérült meg, de a támadás miatt elszenvedett súlyos pszichés terhelés miatti heveny szívmegállás a halálát okozta. A férfi ezután otthonában elégette a seprűnyelet, majd visszament a már halott nő házába, tovább kutatott, és egy zacskóban több mint 1,3 millió forintot talált.

A férfi seprűnyéllel többször fejbe ütötte a 89 éves asszonyt. Forrás: Thinkstock

Másnap csaknem 40 ezer forintért édességet, élelmiszert és alkoholt vett, emellett mintegy 46 ezer forintot adományozott egy egyházközösségnek, 200 ezer forintot pedig felajánlott a szomszédjának, aki azonban nem fogadta el a pénzt.

A főügyész közölte: a törvényszék megtartotta az előkészítő ülést, amelyen a vádlott a bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltakkal egyezően elismerte, és lemondott a tárgyalásról. A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, és 14 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, valamint kötelezte csaknem 6,4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Vas megyében most fogtak el egy gyanúsítottat, aki még 1996-ben bántalmazott és megfojtott egy idős asszonyt a saját házában. A gyilkos a holttestet a ház udvarán található mellékhelyiségbe rejtette el, majd az áldozat pénzével és arany ékszereivel távozott.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.