109 éves korában elhunyt Renée Dorléac, a világ legidősebb színésznője, egyben Catherine Deneuve édesanyja. 

Renée Dorléac, a francia filmsztár, emellett Catherine Deneuve édesanyja 109 éves korában hunyt el Párizsban. Az 1911. szeptember 10-én Le Havre kikötővárosban született színésznő hétéves korában kezdte karrierjét a párizsi Odéon színházban, ahol három évtizeden át dolgozott - írja a Guardian.

Ő volt a szinkronizálás egyik előhírnöke, később olyan sztárok francia hangjává vált, mint Olivia de Havilland, Judy Garland és Esther Williams. Az MGM szinkronja során találkozott Maurice Dorléac színésszel, és 1940-ben összeházasodtak. Három lányuk született: 1942-ben Françoise, 1943-ban Catherine és 1946-ban Sylvie.

Néhány hónappal a 102. születésnapja előtt, 2013-ban Dorléac azt mondta a Le Pointnak:

Az öregségem nem szomorú. Szerencsés vagyok, hogy sok ember vesz körül. Nincs olyan nap, amikor ne kapnék telefonthívást a gyermekeimtől és az unokáimtól vagy ne látogatnának meg."

Lánya, a 78 éves, Oscarra is jelölt Catherine Deneuve éppen Cannes-ban, új filmjének bemutatóján volt, amikor elérte a szomorú hír. A színésznő két éve stroke-ot kapott, ami nagyon megviselte, de szerencsére azóta teljesen egészséges.