Egy legenda távozott: 109 éves korában elhunyt a világ legidősebb színésznője, Catherine Deneuve édesanyja

Forrás: Thinkstock -
halál Catherine Deneuve gyász Renée Dorléac meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
109 éves korában elhunyt Renée Dorléac, a világ legidősebb színésznője, egyben Catherine Deneuve édesanyja. 

Renée Dorléac, a francia filmsztár, emellett Catherine Deneuve édesanyja 109 éves korában hunyt el Párizsban. Az 1911. szeptember 10-én Le Havre kikötővárosban született színésznő hétéves korában kezdte karrierjét a párizsi Odéon színházban, ahol három évtizeden át dolgozott - írja a Guardian.

Ő volt a szinkronizálás egyik előhírnöke, később olyan sztárok francia hangjává vált, mint Olivia de Havilland, Judy Garland és Esther Williams. Az MGM szinkronja során találkozott Maurice Dorléac színésszel, és 1940-ben összeházasodtak. Három lányuk született: 1942-ben Françoise, 1943-ban Catherine és 1946-ban Sylvie.

Néhány hónappal a 102. születésnapja előtt, 2013-ban Dorléac azt mondta a Le Pointnak:

Lánya, a 78 éves, Oscarra is jelölt Catherine Deneuve éppen Cannes-ban, új filmjének bemutatóján volt, amikor elérte a szomorú hír. A színésznő két éve stroke-ot kapott, ami nagyon megviselte, de szerencsére azóta teljesen egészséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.