A vírus szakértői szerint nagy esély van a negyedik hullámra, ezért augusztus 1-től lehetőség nyílik a harmadik, megerősítő oltás beadatására.

Kásler Miklós nagy bejelentést tett, ugyanis elmondta,hogy augusztus 1-től lehetséges lesz a harmadik oltás felvétele.

A vírusszakértők másfajta vakcina felvételét javasolják, tehát nem azt, amit eddig kaptunk. Ez azért fontos, mert az eltérő oltóanyaggal növelhető az immunizáció - írta a Bors.

Rusvai Miklós, virológus, "Az mRNS típusú vakcinák – a Pfizer és a Moderna – egyfajta jolly jokerek, mert aki ilyet kapott, harmadjára is kérheti ezt."fotó: Origo/Talán Csaba

"Az mRNS típusú vakcinák – a Pfizer és a Moderna – egyfajta jolly jokerek, mert aki ilyet kapott, harmadjára is kérheti ezt. De, akik más oltást kaptak, azok számára is megfelelőek ezek a vakcinák" magyarázta Rusvai Miklós virológus.

"A vektorvakcináknál olyat válasszunk, amiben eltérő adenovírus van ahhoz képest, mint amilyen oltást kaptunk. Azaz például AstraZenecára ne kérjünk AstraZenecát. A Janssen és a Szputnyik esetében azért nem érdemes ezeket kombinálni egymással, mert ugyanolyan adenovírust tartalmaznak, így pedig nem nő a védettségünk. Az AstraZenecát viszont pont emiatt lehet adni mindkét csoportnak."– tette hozzá a virológus.