Ma sem menekülünk az özönvíztől: ezekre a területekre zúdulhat eső

Forrás: Shutterstock -
eső csapadék időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt napok esős időjárása még hétfőn is folytatódik.

Hétfő


A Dunántúlon csökken a felhőzet, egyre több napsütés várható. Ezzel szemben a középső, majd a keleti tájakon még több helyen lehet zápor, zivatar. Késő estére a Tiszántúlra húzódik vissza a csapadék, tovább csökken nyugat felől a felhőzet. Egyre inkább megélénkül, majd megerősödik az ÉNy-i szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. 23 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Keddtől már jön némi napsütés is Forrás: Shutterstock

Kedd


A többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de zápor, zivatar csak az északkeleti területeken fordulhat elő. Az északnyugati szél erős lesz. 25-30 fokos kellemes nyári meleg valószínű.


Szerda és csütörtök

Sok napsütésre számíthatunk, amit csak kevés gomolyfelhő zavar. Nem várható csapadék. Felfrissül a levegő, hiszen reggelre 13-14 fok köré csökken a hőmérséklet. Délutánonként 24-30°C valószínű.


Péntek és szombat

Marad a sok napsütés, miközben fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: szombatra már 29-35 fokos, országos hőség alakulhat ki ismét - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.