Teljesen zárt kapus lesz az idei ötkarikás játékok, de nem csak a sportrendezvény helyszínén, hanem egész Tokióban szigorú szabályokat hoztak. 

Japánban a koronavírus-járvány nem végzett akkora pusztítást, mint más országokban, viszont az átoltottság is alacsony, alig a teljes népesség negyede mondhatja el magáról, hogy túl van az első oltáson. Friss becslések szerint a jelenleg 800 körüli tokiói esetszám naponta, de a helyiek tartanak attól, hogy ez emelkedni fog.

Idén kitiltották a szurkolókat Tokióból, a fővárosban szigprú szabályok lépnek életbe.Forrás: AFP/Gerard Julien

Ennek következtében szigorú szabályokat vezettek be Tokióban. Másfél hete derült ki, hogy japán nézők sem lehetnek a július 23-án kezdődő tokiói versenyeken, az esemény így teljesen zárt kapus lesz. Az éttermekben tilos lesz alkoholt felszolgálni egészen az ötkarikás játékok végéig, augusztus 23-ig, ráadásul a hangos szurkolás - a kiabálás és az ugrálás - is tiltólistára került - írja a Travelo.

Nemcsak a zárt helyszíneken, de szabadtéren is tilos lesz a gyülekezés, valamint ez lesz az első és alighanem egyetlen olimpia, ahol a triatlon-drukkerek nem követhetik élőben kedvenceiket a kordonok mögül az utcákon.