Nem várt változást idézett elő a gyerekekben a Peppa malac: ezt vették észre a szülők

Forrás: Nick Jr -
beszéd akcentus Amerika Peppa Malac
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai gyerekek a koronavírus-járvány alatt többet nézték a Peppa malacot, a mese pedig nem várt változást idézett náluk elő a szülők szerint. 

Peppa-hatásnak nevezik az amerikai szülők azt a változást, amit a gyerekeikben előidézett a Peppa malac című mese nézése. A koronavírus-járvány alatt a rendkívüli népszerűségnek örvendett a rajzfilm, a kicsik sok időt töltöttek el a malac kalandjaival, és sok gyerek úgy kezdett el beszélni az Egyesült Államokban, ahogy a mese főhőse: brit akcentussal, és néhány amerikai kifejezést is az angollal helyettesítettek.

Peppa malac megváltoztatta az amerikai gyerekeket Forrás: Nick Jr

A szülők szerencsére ezt egyáltalán nem bánják, sokan tettek közzé videót az interneten a brit akcentussal beszélő gyerekükről - írja az Independent.

Ne felejtsd a tévé előtt! Ilyenné válik a kicsi, ha túl sok mesét néz

A mesék varázslatos világából egy gyerkőc sem szeretne kimaradni. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy ezt a világot a saját fantáziája szerint építi fel, vagy konzerv meséket néz - megfelelő mértékben utóbbiakkal sincs egyébként baj, ha jól megválogatod azokat. Olvasd el erről a Life.hu cikkét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.