Az olimpia első versenynapján nyolc pozitív koronavírustesztet regisztráltak

Forrás: APA-PictureDesk via AFP/Stanislav Kogiku / picturedesk.com/Stanislav Kogiku -
teszt Japán Tokio tokiói olimpia olimpia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olimpia első versenynapján nyolc újabb, a játékokhoz köthető pozitív koronavírustesztet regisztráltak Tokióban, köztük egy sportolóét. Utóbbi nem az olimpiai faluban lakik.

A szervezők szerda reggeli bejelentésével - július 1-től számítva - négy prefektúrában 75-re nőtt a fertőzöttek száma.

Japán zászló az olimpiai ötkarikával Forrás: APA-PictureDesk via AFP/Stanislav Kogiku / picturedesk.com/Stanislav Kogiku

A mostani nyolc közül az olimpiai faluban egy pozitív teszt született, egy rendezőé, akinél 12 kontaktszemélyt derítettek ki.

A koronavírus eddig figyelmen kívül hagyott következménye: egy év alatt másfél millió gyerek vesztette el a szüleit




A csehek közölték, hogy a strandröplabdázó Ondrej Perusic után - akinek az esete hétfőn vált ismertté -, a női páros edzője, Simon Nausch is fertőzött lett.

A tokiói olimpia szervezőbizottságának ügyvezetője kedden nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a koronavírusos esetek miatt az utolsó pillanatban törlik az ötkarikás játékokat, aminek a nyitóünnepségére pénteken kerül sor.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.