Meghökkentő: Sokkal többen haltak meg koronavírusban, mint amennyi a a hatósági jelentésekben szerepel ebben az országban

delta variáns mutáció India koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkal nagyobb pusztítást végzett a delta variáns Indiában, mint amiről valójában szóltak a jelentések. Információk szerint több millió ember esett áldozatul koronavírus mutációjának.

Megdöbbentő eredmény hoztak nyilvánosságra egy jelentésben, amely szerint a delta variáns Indiában valójában több millió áldozatot követelt, a korábbi, 420 ezer áldozatról szóló jelentésekkel ellentétben.

Az amerikai Center for Global Development (Globális Fejlesztési Központ) szervezet jelentése szerint az indiai áldozatok száma 3.4 millió és 4.7 millió fő közé tehető. A szervezet a kutatásai során összehasonlította az előző éves elhalálozások számát az ideivel, és a számadatok sokkolóan magasak - írja a France 24 magazin.

Legalább tízszer annyian haltak meg a Covid miatt, mint amennyi a hatósági jelentésekben szerepel Indiában (A kép illusztráció) Forrás: 123rf.com

Ha a fenti információk valóban helyesek, akkor

a delta variáns Indiában nagyobb pusztítást végzett, mint a koronavírus bárhol a világon.

A csütörtökön közzétett tanulmány az első, amelyik megkérdőjelezi az indiai hivatalos számadatokat a halálesetekről, és rámutat a helyi hatóságok rossz adatkezelésére és az össz-halálesetek kiugró számára.

Az indiai kormány visszautasítja az állításokat, ám a hatóságok ennek ellenére újravizsgálják az adataikat.

A számok mindenesetre aggasztóak, hiszen a koronavírusnak a delta mutációjáról még nem sokat tudunk: ha valóban ilyen nagyságrendű elhalálozást okozott, akkor lehetetlen felmérni, hogy később mekkora problémát okozhat. A delta variánst már hazánkban is azonosították, és most kezd terjedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.