Sokkal nagyobb pusztítást végzett a delta variáns Indiában, mint amiről valójában szóltak a jelentések. Információk szerint több millió ember esett áldozatul koronavírus mutációjának.

Megdöbbentő eredmény hoztak nyilvánosságra egy jelentésben, amely szerint a delta variáns Indiában valójában több millió áldozatot követelt, a korábbi, 420 ezer áldozatról szóló jelentésekkel ellentétben.

Az amerikai Center for Global Development (Globális Fejlesztési Központ) szervezet jelentése szerint az indiai áldozatok száma 3.4 millió és 4.7 millió fő közé tehető. A szervezet a kutatásai során összehasonlította az előző éves elhalálozások számát az ideivel, és a számadatok sokkolóan magasak - írja a France 24 magazin.

Legalább tízszer annyian haltak meg a Covid miatt, mint amennyi a hatósági jelentésekben szerepel Indiában (A kép illusztráció)Forrás: 123rf.com

Ha a fenti információk valóban helyesek, akkor a delta variáns Indiában nagyobb pusztítást végzett, mint a koronavírus bárhol a világon.

A csütörtökön közzétett tanulmány az első, amelyik megkérdőjelezi az indiai hivatalos számadatokat a halálesetekről, és rámutat a helyi hatóságok rossz adatkezelésére és az össz-halálesetek kiugró számára. Az indiai kormány visszautasítja az állításokat, ám a hatóságok ennek ellenére újravizsgálják az adataikat. A számok mindenesetre aggasztóak, hiszen a koronavírusnak a delta mutációjáról még nem sokat tudunk: ha valóban ilyen nagyságrendű elhalálozást okozott, akkor lehetetlen felmérni, hogy később mekkora problémát okozhat. A delta variánst már hazánkban is azonosították, és most kezd terjedni.