Ekkor csaphat le a koronavírus negyedik hulláma

Forrás: Shutterstock -
negyedik hullám oltás október koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is hírt adtunk, június közepe óta már a12-15 évesek is igényelhetik az oltást. Mivel közülök nagyon kevesen vették fel eddig a vakcinát, a kormány oltási akciót indít.

A Blikknek nyilatkozó Rusvai Miklós arról beszélt, hogy legjobb esetben október végéig van idő megszerezni a védettséget, mert akkor csaphat le a negyedik hullám. Bár a 12-15 éves korosztály június 10. óta regisztrálhat, a jelek szerint a vártnál jóval kevesebben adatták be maguknak a vakcinát. A virológus arra figyelmeztet, hogy ha nem megfelelő a korosztály átoltottsága, a szeptemberi tanévkezdés komoly gondokat okozhat.

A cél, hogy minél több 12-15 év közötti gyermeket beoltsanak. Forrás: Shutterstock

"Hogy a 12-15 év közötti korosztályt, és főleg a szüleiket vajon mivel lehet jobban motiválni, azt nem tudom. Én őszintén bízom abban, hogy fontolóra veszik: mind a család, mind a gyerek, mind az iskola szempontjából fontos, hogy minél nagyobb védettséggel vágjanak neki az új tanévnek"

-tette hozzá Rusvai.

Pár nappal ezelőtt Orbán Viktor is arra emlékeztetett,hogy Magyarország is részese lehet a negyedik hullámnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.