Nem várt fordulat: Hosszú Katinka nem áll rajthoz 200 pillangón Tokióban

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
úszás olimpia 2021 Hosszú Katinka visszalépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó, Hosszú Katinka visszalépett a női 200 pillangó magyar idő szerint keddi előfutamától a nyári olimpiai játékokon, Tokióban.

Hosszú Katinka magyar idő szerint kedd hajnalban jutott be a női 200 méteres vegyesúszás döntőjébe, a hetedik legjobb idővel. Ezt követően 12.27-kor ugrott volna medencébe Tokióban a 200 m pillangó előfutamában.

A háromszoros olimpiai bajnok azonban arra döntésre jutott, hogy nem áll rajthoz 200 pillangón, mivel nagyon kevés idő telne el a két szám között.

- ezt a Magyar Úszószövetség is megerősítette a Nemzeti Sport megkeresésére.

Hosszú Katinka nem áll rajthoz 200 pillangón Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hosszú a 2016-os riói olimpián is visszalépett ettől a számtól, szintén a program sűrűségére hivatkozva. Magyar idő szerint majd szerdán 4.45-kor úszik a 200 m vegyes döntőjében.

Egy helyen, minden ami tokiói olimpia

Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a tokiói olimpiával kapcsolatos? Akkor kattints az Origo Sport oldalára, hogy ne maradj le semmiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.