Három éve távozott az élők sorából a 100 Folk Celsius zenésze, Orbán József. Kollégája, Littvay Imre úgy gondolja, még ma is élhetne, ha őszinte lett volna azokkal, akik segítették. 

Orbán József három éve távozott az élők sorából, a 100 Folk Celsius zenésze súlyos betegséggel, tüdődaganattal küzdött. Zenésztársa a mai napig hibáztatja magát.

Barátai szerint ma is élhetne Orbán József, ha komolyan veszi betegségét.Forrás: ATV/Esti Frizbi

"Néha még mindig magunkat hibáztatjuk, hogy nem tudtunk mindent, avagy nem szedtük ki belőle korábban, amit később megtudtunk. Pedig talán még ma is élhetne, ha őszintén elmondja, hogy baj van, mert biztos elhajtjuk orvoshoz. Úgy négy-öt évvel azelőtt, hogy beteg lett, volt egy aortaműtétje. Merkely Béla professzor operálta, aki már akkor szólt, hogy van egy kisebb folt a tüdején. Ő azonban nem foglalkozott ezzel, csak akkor avatott be minket, amikor már késő volt" - mondta Littvay Imre a Blikknek.

Benkő Balázs, az omegás Benkő László fia az utolsó pillanatig Orbán József mellett volt. "Józsi – édesapámmal ellentétben – feladta... Elengedte az életet. Mindig azt mondta, nem akar nagypapaként élni."

"Ő választotta azt az életet, amelyben nem szerepelt a család, csak a csajok, a kártya és a játékgépek. Viszont – azt gondolom – azt is ő választotta, hogy akkor és úgy menjen el, ahogy. Ő ebbe a járványhelyzetbe belerokkant volna" - mondta Littvay.