Nem fogunk örülni annak, ami a következő napokban ránk vár: jégeső és felhőszakadás is jöhet

Forrás: Shutterstock -
eső időjárás felhőszakadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban nem lesz tikkasztó hőség, ellenben felhőszakadás és jégeső is jöhet.

Vasárnap

Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. Északon és nyugaton többfelé, akár több alkalommal, délen és keleten csak elszórtan várható zápor, zivatar. Főleg ÉNy-on heves zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel. Eleinte a délnyugati, délutántól az északnyugati szél fokozódhat viharossá. 30 és 38°C közötti fülledt meleg lesz.

Vége a tikkasztó hőségnek Forrás: Shutterstock

Hétfő

Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. A nyugati, délnyugati határszélen lehetnek tartósabban felhős tájak, itt záporeső is kialakulhat. 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet, felfrissül a levegő. Az északnyugati szél estig élénk marad.

Kedd és szerda

Fátyol-és gomolyfelhők zavarják a többórás napsütést. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél mindkét nap megerősödhet. 29-32°C körüli értékeket mérhetünk délutánonként.

Csütörtök és péntek

Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és csütörtökön még csak szórványosan, pénteken már sokfelé várható zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél erős lesz. Csütörtökön 25-30, pénteken már csak 22-29°C ígérkezik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.