"Hosszú Katinka ott vesztette el, ahol 2013 és 2019 között minden versenyt megnyert. Itt, fejben!"

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
Hosszú Katinka olimpia Szántó Dávid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt héten szinte nem volt olyan ember hazánkban, akit ne foglalkoztatott volna Hosszú Katinka Olimpiai szereplése, tehát hogy miért eshetett vissza a teljesítménye. Vitray Tamás például így nyilatkozott, Gyurta Dani pedig így vélekedik. A lehetséges okokkal kapcsolatban Szántó Dávid, a Magyar Úszó Szövetség nemzetközi vezetője is nyilatkozott. 

"Nagyon-nagyon jó állapotban érkezett Japánba, és ez volt az a pillanat, amikor elhittük, hogy mivel 4:34 percet úszott Budapesten az Eb-n, ezért, mondjuk egy 4:32-t biztos, hogy tud Tokióban úszni, és az a dobogóra lehet elég. Hogy ez nem jött össze, és nagyon messze volt nemcsak 400, de 200 vegyesen is budapesti idejétől, nem azt jelenti, hogy elrontotta a felkészülést. Szerintem Katinka ott vesztette el, ahol 2013 és 2019 között minden versenyt megnyert. Itt, fejben! Ő mindig az volt, aki bement a call-roomba, és már ott megnyerte a versenyeket. Egyszerűen látszott rajta, hogy kicsattan az erőtől, és mindenkivel elhitette, csak egy nézéssel, hogy 'figyelj! Neked itt nincsen esélyed ellenem" – nyilatkozta Szántó Dávid, és hozzátette: „Van egy team körülötte, meglátják, hogy mi lehetett ennek a szereplésnek az oka, kielemzik, és akkor kitalálják, hogy hogyan tovább."

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.