Kutyasétáltatás közben futott bele a két hatalmas medvébe egy fiatal egri lány. Borbála a kutyusát engedte szabadjára, mikor a medve megjelent a bokrok között.

Az eset még péntek hajnalban történt Egerben, amikor is a fiatal lány imádott kiskutyájával a szokásos sétájára indult. A nyugodt reggelt azonban egy váratlan és sokkoló esemény zavarta meg - írja a Bors

"Éppen Nagy-Eged utca feletti kis szőlős rész környékén jártunk, van ott két ház, közötte pedig egy kis ösvény, ahol lehet közlekedni. A közelben található egy nagy szemétdomb is. Már elengedtem futkározni a kutyámat, amikor a bokrok közeléből valami furcsa neszt hallottam" - mesélte a lány.

A medvék táplálék után kutatnakForrás: Robert Balog/Pixabay

Már korábban is előfordult, hogy Borbála kutyusa őzzel, vagy macskával találkozott volna, ezúttal azonban a lány két medvefejre lett figyelmes, és először azt sem tudta mit csináljon, ugyanis az események hatására sokkot kapott.

A lélekjelenlétének köszönhetően azonban pár másodperc után óvatosan hátrálni kezdett a dombon, aztán amilyen gyorsan csak tudott elfutott, és azonnal hívta a 112-t. 

A megyében nem ez az első medveészlelés, korábban már Andornaktálya, Maklár, Egerbakta, Verpelét, Egerszólát környékén is láttak medvéket. Lehetséges, hogy az egri lakott területre a szemét vonzotta oda a két hatalmas állatot.

 Egyre gyakoribban a medvetámadások: Kirángatott a sátrából és kegyetlenül széttépett egy kempingezőt egy medve