Rusvai Miklós: Ekkor térhet vissza a kötelező maszkviselés - Videó

fotó: Talán Csaba -
járvány maszkviselés Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Rusvai Miklós virológus szerint elkerülhetetlen, hogy hamarosan hazánkba is berobbanjon a koronavírus negyedik hulláma. Elmondása alapján néhány hét múlva akár a kötelező maszkviselés is visszatérhet a mindennapjainkba. 

Dr. Rusvai Miklós virológus a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában vendégeskedett, ahol nem túl biztató híreket közölt a koronavírussal kapcsolatban. A szakértő elmondta, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy újra kell majd maszkot viselni a közeljövőben.

"Úgy érzem, hogy a maszk szükséges lehet köztereken, tömegközlekedésen, bevásárlóközpontokban"

- jelentette ki Rusvai, aki hozzátette, hogy szerinte nem kerülhető el a negyedik hullám.

A szakértő hozzátette, hogy az oltottak viszont jobb helyzetben lesznek, ugyanis enyhe tünetekkel, viszont megerősödött immunrendszerrel vészelhetik át a negyedik hullámot.

Rusvai szerint a negyedik hullámtól akkor kell tartani, ha napi 100-150 fölé megy az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A koronavirus.gov.hu hétvégi összesített adatai szerint most ott tartunk, hogy 2 nap alatt 156 új fertőzöttet igazoltak.

"Ez augusztus vége, szeptember eleje lesz majd"

- magyarázta a virológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.