A tragikus körülmények között elhunyt paramászó, Vigh Melinda egy mosolygós, segítőkész, és végtelenül szeretetteljes ember volt.

"Melinda és a fiam együtt nőttek fel. Amikor keresték a családot, hogy közöljék a hírt, őt találták meg először. Tőle tudtuk meg, hogy mi történt. Az eset nagyon megrázott minket"

– kezdte a Blikknek  a hegymászó egyik rokona. Ahogy arról mi is hírt adtunk, Melinda szombat délelőtt a bajorországi Watzmann csúcsgerincén mászott, a ködben letévedt az útról, majd 200 métert zuhant. Életét már nem sikerült megmenteni.

"Mindig is csodálattal töltött el minket a kitartása, hogy milyen eredményeket ér el a sportban. Bár fejlődési rendellenességgel született, ez nem tántorította el. Fantasztikus akaratereje volt"– emlékezett unokahúgáról Nóra.

Melinda 9 évvel ezelőtt ismerkedett meg a sportággal, és kilenc nemzetközi versenyből nyolcszor a dobogóra állt. Az utóbbi években Berlinben élt, előtte Hollandiában végzett egyetemet.

"Már gyerekként is nagyon okos lány volt. Tinédzserként az én munkahelyemen végzett nyári munkát. Mindenki nagyon szerette. Felelősségteljes és végtelenül kedves volt már akkor is. Amióta külföldön élt, ritkábban hallottam felőle, úgy tudom, pénzügyi pályára ment és volt egy holland férje. Borzasztó csapás ez az egész családnak, nagyon hiányzik nekünk"

- tette hozzá a paramászó nagynénje.

Vigh Melinda 2016 óta vett részt parasportolók számára kiírt sportmászó versenyeken.Forrás: --Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség