Tragédia: két ember is meghalt a Balatonban, az egyik egy 15 éves fiú

Forrás: Shutterstock -
halál fulladás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 15 éves fiú Balatonfenyvesen, egy 57 éves férfi Balatonföldváron vesztette életét csütörtök délután a Balatonban - értesült az MTI.

Az MTI információi szerint

a fiú egy vízibicikliről esett vagy ugrott a vízbe Balatonfenyvesen, a parttól 300-350 méterre, majd elmerült. Mentőmellény nem volt rajta. A családja kiabált segítségért.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vízimentői hamar a helyszínre értek, és gyorsan megtalálták szonárral a fiút, akit sikerült újraéleszteni, majd kórházba vinni.

Máté Alexandra, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta,

mentőhelikopter szállította a fiút a veszprémi kórházba, ahol még csütörtökön életét vesztette.

A rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az eset körülményeit, mivel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Két ember is életét vesztette a Balatonban - Képünnk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az MTI értesülései szerint csütörtök délután egy fővárosi

57 éves férfi is életét vesztette Balatonföldváron a Rákóczi utcai szabadstandon, kisvízben, miután rosszul lett.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese megerősítette az információt. Közölte, közigazgatási rendtartás keretében vizsgálják az ügyet, valamint azt, hogy betegség vagy fulladás okozta a halált.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője legutóbb július végén nyilatkozta az MTI-nek, hogy míg tavaly nyolcan vesztették életüket a Balatonban, júliusban már elérte a 13-at az ilyen halálesetek száma. A VMSZ augusztusban kétéves kampányba kezdett közismert emberek bevonásával a mentőmellény-viselésért.

Elképesztő szám: ennyi embert kellett idén kimenteni a Balatonból, és még nincs vége a nyárnak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.