Vasárnap hajnalban tragikus buszbaleset történt  az M7-esen, amelyben nyolcan életüket vesztették. A busz Horvátországban nyaralt magyarokat szállított haza, az utazást szervező iroda Facebook-oldalán tett közzé közleményt.

Az M7-esen történt buszbalesetben egynapos horvátországi nyaralásról hazatérők hunytak el, vagy sérültek meg. Akár hirtelen rosszullét, akár durrdefekt volt a vasárnap hajnali tragédia oka, valószínűleg nem lehetett volna kivédeni - mondta Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Az utazást szervező cég Facebook-oldalán tett közzé közleményt.

Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol  2021. augusztus 15-én hajnalban árokba borult egy autóbusz.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

"A Rolitúra és a Volmer Tours minden kollégája nevében mélységes megrendüléssel osztozunk a gyászban, és őszinte részvétünket fejezzük ki a tegnapi, augusztus 15-ei Baskáról hazafelé tartó súlyos buszbaleset áldozatainak családja felé. A tegnapi napot a helyszínen töltöttük, igyekeztünk segíteni a mentést. A következő időszakban is igyekszünk minden tőlünk telhető segítséget megadni a baleset áldozatainak családja és a sérültek számára, valamint segíteni a hatósági nyomozást" - írták.