Az egész országot megrázta a tragédia: egy Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállító autóbusz vasárnap hajnalban az M7-es autópálya 70. kilométerénél, Szabadbattyánnál átszakította a szalagkorlátot és egy felüljáró pillérének ütközött. A balesetben nyolcan életüket vesztették, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg. Az áldozatok között van a balassagyarmati óvónő, K. Zita is. 

"Fantasztikus ember volt, az indulás előtt nem sokkal találkoztunk is, várta, hogy mehessen. Mosolygós nő volt, aki mindenkin segíteni akart. Valószínűleg ezért kezdett gyámügyesként dolgozni, emellett minden rászorulónak a támasza volt.  Zita családok tucatjain segített, rengeteg gyerek életét tette jobbá, gyámügyes munkája mellett pedig megváltozott munkaképességűeket is segített. A helyiek még mindig képtelenek feldolgozni, hogy Zita nincsen többé" - mondta el Zita egy ismerőse a Borsnak, és hozzátette: a nőt mindenki nagyon szerette. 

"Még örültünk is, hogy pihen, hiszen nagyon sokat dolgozott, minden idejét a munkájának szentelte. Képtelenek vagyunk feldolgozni, hogy nincsen többé" - tette hozzá.

Forrás: Shutterstock