Sokkoló felvétel arról, ahogy elszabadul egy utánfutó az autópályán – Videó

autópálya elszabadult utánfutó baleset szalagkorlát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az M1-es autópályán levált a kisbuszról és elszabadult egy utánfutó, majd a szalagkorlátnak csapódott. 

Az esetről a Magyar Közút osztott meg felvételt. Beszámolójuk alapján vasárnap délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Komárom térségében egy kisbuszról vontatott utánfutó levált a járműről, majd a belső szalagkorlátnak csapódott.

A rakomány leborult a szembejövő sávba, és egy autó átment rajta. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt személyi sérülés, pedig tömött sorokban haladtak azon a szakaszon a járművek.

„A szemközti oldalon jövők közül többen megálltak és a nagyobb darabokat lehúzták a pályáról, hogy mehessen a forgalom. Bár nagyon bátrak és rátermettek voltak, és nekik köszönhetően nem állt meg teljesen a határ felé vezető oldal, azért így is nagy kockázatot vállaltak. A kisbusz utasai pedig láthatósági mellény nélkül, a leállósávon, a jármű mellett álltak, közülük szintén volt, aki a sérült járműhöz átment az elválasztósávhoz" – írta a Magyar Közút.

A Magyar Közút munkatársai arra is felhívták a figyelmet, hogy ilyen esetben a balesetezők vagy a segíteni szándékozók ne vállaljanak felesleges kockázatot. A legfontosabb, hogy minél előbb értesítsék a 112-es segélyhívó számot, a balesetező jármű utasai pedig viseljenek láthatósági mellényt és maradjanak a szalagkorláton kívül.

Azt is hangsúlyozták, hogy ilyen helyzetben fontos a biztonsági folyosó kialakítása, melynek során a jelentősen lelassult forgalomban a belső sávban közlekedők balra, a külső sávban haladók jobbra húzódnak, hogy a segítség minél hamarabb odaérhessen a helyszínre. A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.