időjárás-előrejelzés hidegfront kánikula időjárás ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több helyen 10 fokkal is csökkent a hőmérséklet a hazánkba érkező hidegfront miatt. Sokakat foglalkoztat, hogy a lehűlés vajon a nyár végét jelenti-e? Az OMSZ munkatársai most megpróbálták megválaszolni a kínzó kérdéseket.

"A markáns hidegfront mögött jócskán lehűlt a levegő, azonban sokan már a következő hőhullám lehetőségéről kezdtek kérdezni minket. Lassan közeleg a nyár vége és célba vesszük az őszt, jogosan merül fel a kérdés, hogy ez volt-e a "nyárzáró hidegfront"?
A választ mindenki értelmezze saját belátása szerint, mi inkább megmutatunk néhány valószínűségi előrejelzést.
A jelenlegi kilátások alapján a következő napokban fokozatos melegedés várható, az ország egyes részein ismét lehetnek 30 fok feletti csúcsértékek. A jövő hét elején viszont megtörni látszik az emelkedő tendencia. Az előrejelzett heti anomália térképeken a piros sötétebb árnyalatai nem jelennek meg hazánk felett" - írták Facebook-posztjukban, amihez diagramot és térképet is mellékeltek.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.