Július 30-án egy katonai és egy utasszállító repülőgép pilótája is arról számolt be, hogy egy titokzatos zöld UFO -t láttak eltűnni a felhők között a kanadai Atlanti-óceán partján fekvő Szent Lőrinc-öböl felett.

A közzétett jelentés szerint mindkét járat pilótája egy élénkzöld repülő tárgynak volt szemtanúja, amely a felhőkbe repült, majd eltűnt. Az egyik repülőgép, amely beszámolt a megfigyelésről, egy kanadai katonai repülőgép volt, amely egy ontariói bázisról a németországi Kölnbe repült. Az utasszállító repülőgép pedig a KLM Royal Dutch Airlines repülőgépe volt, amely Bostonból Amszterdamba repült - írja a VICE.

Steffan Watkins, a légiközlekedési és hajózási kutató megvizsgálta a mindkét járat transzponder adatait, és azt látta, hogy a katonai repülőgép az észlelés idején 300 métert emelkedett - valószínűleg azért, hogy elkerülje az objektumot vagy közelebbről lássa azt.

A szakember szerint azonban az objekum nem UFO, hanem a Perseida meteorzápor korai szakaszában egy meteor lehetett az égen.