Szuperfertőző esemény lett a foci Eb döntője: ennyien kapták el ott a koronavírust

Forrás: UEFA via Getty Images/Catherine Ivill -
foci EB döntő koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A foci Eb döntőjét szuperfertőző eseménnyé nyilvánították, miután kiderült, hányan fertőződtek meg ott a koronavírussal. 

Szuperfertőző esemény lett a londoni Wembley Stadionban megrendezett döntő. A foci Eb zárómeccsére a hivatalos adatok szerint 2295 ember érkezett úgy, hogy már hordozta a vírust, és további 3 404 ember fertőződött meg. A stadionban összesen 67 ezren voltak.

Szuperfertőző esemény lett a foci Eb döntője Forrás: UEFA via Getty Images/Catherine Ivill

Jenifer Smith, a Public Health England egészségügyi igazgatóhelyettese elmondta, ez az esemény egy egyedülálló alkalom volt, amilyenre a közeljövőben valószínűleg nem lesz példa, mindenesetre ez a fertőzésszám kiváló figyelmeztetés arról, milyen könnyen terjedhet a vírus, ha szorosabb kontaktus alakul ki. Különösen most jó figyelmeztetés ez, amikor óvatosan ,de próbál mindenki visszatérni a normális kerékvágáshoz. - írja a CNN.

Itt vannak a hosszú hétvége számai: ennyi új fertőzöttet regisztráltak, és ennyien haltak meg koronavírusban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.