A 22 éves Szabina és barátja Gödnél borultak bele a Dunába, miután egy gumicsónakkal vízre szálltak. A férfit sikerült megmenteni, de a lány vízbe fulladt. Kiderült, hogy Szabina és párja már a babát és az esküvőt tervezték.

Gumicsónakkal szállt vízre a 22 éves Szabina és 37 éves párja. Nyaralásukat töltötték Gödnél, a Homokszigetnél. Leventével egy kis iszogatás után úgy döntöttek, hogy gumicsónakkal vízre szállnak. Úgy tudni, azért borultak bele a Dunába, mert a férfi meg akart fogni egy kiálló faágat. A lány nem tudott úszni, és hiába próbáltak rajtuk segíteni hajósok és az ott nyaralók, Szabinát nem nem sikerült kihúzni, de Leventét kimentették. Az ismerőseiket és a barátaikat megrázta a lány halála.

Ő volt a legaranyosabb teremtés, akit csak ismertem. Pedig az élet igen megtépázta, hiába volt még nagyon fiatal. A szülei eldobták maguktól, intézetben nőtt fel, a biztos háttér soha nem adatott meg neki. Ő ennek ellenére nyitott és barátságos maradt, nagyon közvetlen volt mindenkivel. Amikor mi évekkel ezelőtt megismerkedtünk, öt perc után úgy beszélgettünk, mint akik ezer éve ismerik egymást" - mondta a Blikknek Szabina ismerőse.

Szabinát nem tudták kimenteniForrás: Shutterstock

Kiderült, a lány a munkahelyén ismerkedett meg Leventével, és már az esküvőt valamint a babát tervezték."Először úgy volt, hogy Esztergomba mennek biciklitúrára, ám a nagy meleg miatt végül a vízpart mellett döntöttek. Sajnos úgy tudom, Szabina nem tudott úszni, féltettem is picit, hogy a Dunánál lesznek" - mondta.

A hőség miatt döntöttek úgy, hogy bemennek a vízbe. Szabina nem viselt mentőmellényt. "Nagy erőkkel keresték a rendőrök a lányt, még halradart is bevetettek. Jelzett is a szerkezet egy helyen, a búvárok azonban hiába merültek le ott, nem találtak semmit. Közben a fiú az egyik csónakban ücsörgött, látszott rajta, hogy szinte nincs magánál az aggodalomtól. A fájdalom az arcára volt írva. Végül másnap találták meg a holttestet" - mondta egy szemtanú.