A Zemplénben túrázó a mélybe zuhant, és több napon át tartó kínokat kellett átélnie, míg végült meghalt. Szombat este találták meg a holttestét.

A Blikk úgy tudja, a 41 éves Imre egyedül ment túrázni a Zemplénbe, ám egy sziklafalon megcsúszva a mélybe zuhant. Feltehetően ezután még eszméleténél volt, mivel a zuhanás helyétől közel 100 méterre találták meg szombat este, a balesetet követően több nappal a holttestét.

Mi szombaton kora este kaptuk az első jelzést a helyi természetvédelmi őröktől, hogy álljunk készenlétben, egy eltűnt férfit keresnek, s lehet, hogy szükség lesz speciális mentőkre – mondta a Blikknek Lehoczki László, a miskolci Spider Mentőcsoport vezetője.

Mielőtt meghalt, iszonytató kínokat élhetett át a mélybe zuhant zempléni túrázó (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

A mentő szakember azt is elárulta, hogy a férfi korábban édesanyjának küldött fotókat arról a helyről, ahol letáborozott, a mentőcsapat tagjai ezeknek köszönhetően tudták megtalálni. 

Mivel az esés helyétől 100 méterre találták meg a már napokkal korábban elhunyt túrázót, feltételezhető, hogy súlyos sérülései miatt hosszasan szenvedhetett. Erre utal az is, hogy bár két telefon is volt nála, mégsem hívott segítséget.

Ez is érdekelhet: Az Alpokban érte a halál a magyar világbajnoki ezüstérmest