Két és fél hete adta át édesanyjuknak az 5 éves Zsófit és a 9 éves Mikit Mihály, az apa, és azóta nem látta őket. Feleségével válófélben vannak, aki eltűnt a gyerekekkel együtt. Már a rendőrség körözési listáján is fent vannak. 

Mihály és felesége, Noémi 16 évig éltek együtt, de kapcsolatuk zátonyra futott, ezért úgy döntöttek, külön utakon folytatják, de két gyermeküket megosztva nevelik. Szeptember végén lenne a bontóper első tárgyalása.

Édesanyjukkal együtt veszett nyoma a két gyereknek - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

"A gyerekek eleinte heti váltásban voltak nálunk, de az anyjukhoz alig akartak visszamenni, ezért a családsegítő javaslatára módosítottuk két hétre az időszakokat, hogy könnyebb legyen nekik megszokni az adott környezetet. Két és fél hete odaadtam még neki a gyerekeket. Akkor láttam őket utoljára" - mondta a Blikknek Mihály.

A 37 éves nő szülei Romániában élnek, a testvére pedig Németországban. Ő a különköltözés után Szentendrén élt, a fia keresztszüleinél. Onnan tűntek el.

"Amikor az otthoniak hazaértek a rövid utazásból, már csak a hűlt helyüket találták. A telefont nem vette fel nekik sem, aztán ki is kapcsolta a készüléket. Hétfőn kellett volna visszakapnom őket, de miután ez nem történt meg, bejelentést tettem a rendőrségen. Az szerencsére kiderült, hogy baleset nem történt velük, kórházba nem kerültek. Érdekesség, hogy Noémi az elmúlt tárgyaláson ragaszkodott ahhoz, hogy a gyerekek átadása a személyigazolványukkal együtt történjen. Ezt olyan nyomatékosan kérte, hogy a családsegítői megállapodásban leírásra is került. Hirtelen nem találtam meg, ezért újat csináltattunk nekik, az elkészült okmányokat pedig az eltűnésük előtt kapta kézhez közvetlenül" - mondta Mihály. Attól fél, felesége külföldre szökött a gyerekekkel.

A rokkantnyugdíjas Mihály azt állítja, volt felesége több mentális betegséggel küzd, háromszor is állt pszichiátriai kezelés alatt, ezért is aggódik nagyon a gyerekekért. "Én vittem őket iskolába és óvodába, én játszottam velük a legtöbbet. Üzenhetek nekik? Nagyon hiányoztok, szeretlek és várlak haza titeket" - mondta.