Egy Tankcsapda koncert után gázolták halálra B. Katát szilveszterkor. Az autót vezető, akkor 20 éves V. Martin segítségnyújtás nélkül hajtott el a helyszínről. A lány édesanyja sokkot kapott, amikor megtudta, hogy Kata még körülbelül 30 percig szenvedett halála előtt.

2019 szilveszter estéjén Kata és párja, Zoltán kocsival tartottak hazafelé az M3-as autópályán. Ám az autóban összevesztek, a férfi lehúzódott a leállósávba, ahol Kata kiszállt az autóból és gyalog indult el.

Ekkor érkezett V. Martin, aki elütötte a lányt, majd megállás nélkül tovább ment. A bíróság segítségnyújtás elmulasztásával vádolja a most 22 éves férfit, akire 10 hónap, 2 évre felfüggesztett fogházat javasoltak. A vádlott azonban nem ismerte el a vádban szereplő büntettet, ugyanis szerinte Kata azonnal meghalt, így nem segíthetett volna rajta.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

A vád azonban Győrfi Pált és a baleset után megállt Tankcsapda egyik tagját, Sidit is beidézte - ő haláláig fogta a lány kezét -, hogy elmondják, a fiatal lány a gázolást követően még körülbelül 30 percig életben volt. 

Kata édesanyja a hír hallatán teljesen összeroppant, mivel ő úgy hitte, hogy a lánya azonnal meghalt, és nem szenvedett.

Eddig úgy tudtam, hogy Kata azonnal meghalt, így kicsit könnyebb volt. Iszonyúan megrázott a hír, ha igaz ez, hogy a lányom még 30 percet élt... - mondta a Borsnak.