"Szerette volna megélni az unokái születését" - pénteken temetik a M7-esen történt buszbaleset sofőrjét

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
buszsofőr Szabadbattyán temetés busztragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállító autóbusz augusztus 15-én, vasárnap hajnalban az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyánnál átszakította a szalagkorlátot és egy felüljáró pillérének ütközött. A balesetben nyolcan elhunytak,az egyik sérült pedig a kórházban vesztette életét. 

A buszbalesetben életét vesztette a buszt vezető sofőr is, szeptember 3-án, Bezenyén lesz a temetése. A férfit sokan szerették és nagyon lelkiismeretes embernek tartották, 40 éve rendelkezett jogosítvánnyal és soha sem okozott balesetet. Fia teljesen biztos abban,hogy édesapja nem hibázott.

Tűzoltó és rendőrök az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett, Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

- nyilatkozta László fia a Borsnak.

A tragédia reggelén megálltak egy balatoni pihenőnél, ahol a két sofőr váltotta egymást és László ült a volánhoz. Szabadbattyán térségében valószínűleg egy durrdefekt következtében lesodródtak az útról és felborultak. Nyolcan meghaltak a helyszínen, köztük volt László és a másik buszsofőr, János édesanyja is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.