Friss adatok a koronavírusról: ennyien haltak és fertőződtek meg hazánkban

Forrás: AFP/Ina Fassbender -
oltás kórház koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus hazai helyzetéről ismét közzétették a legfrissebb adatokat.

Egy beteg meghalt és újabb 247 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 799 584 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 512 118-an már a második, 379 000-en pedig a harmadik adag vakcinát is megkapták.

813 040-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 061-re, a gyógyultaké 777 988-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 4991.

Kórházban 149 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen.


Hatósági házi karanténban 1874-en vannak, a mintavételek száma 6 606 051. A delta vírusmutáns több európai országban és Magyarországon is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben. Ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Még mindig lehet oltásra jelentkezni Forrás: AFP/Ina Fassbender

Az iskolai oltásokat pénteken is folytatják az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Hangsúlyozták, hogy a betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb, mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb - hívták fel a figyelmet.

Jelezték azt is, hogy a magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, de annak sem késő, aki még nem tett így.

A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van.


Ugyancsak az oltás felvételére kérik a még beoltatlan egyetemi hallgatókat és oktatókat. A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten, de az a háziorvostól is kérhető. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás.


Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (145 756) és Pest megyében (112 822) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 923), Győr-Moson-Sopron (44 683) és Hajdú-Bihar megye (42 750). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 835 fertőzöttel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.