A Survovir műsorában a civilek csapata az élelem és a következő napi védettégi játék tervrajza közül választhattak. A játékosok Gábor kivételével a tervrajzot szerette volna, így azonban éhen maradtak, ezért a fiú és Bíborka rákvadászatra indultak. Ami ezután történt, az azonban Zsófinál kiverte a biztosítékot. 

Zsófi egy darabig nézte, ahogy Gáborék elkezdik megfőzni a rákokat, de pár perc után sírva hagyta el a tüzet, annyira sajnálta a kis állatokat. "Ehhez értenek, gonoszkodás meg gyilkolás" - zokogta. 

A többiek ettől függetlenül jóízűen elfogasztották a rákokat, Zsófi szerint ez szükségtelen volt, ugyanis napi 3 adag babot vagy rizst esznek. Gábor pedig így summázta: "Olyan volt, mint amikor otthon rendelek magamnak egy rákételt, kiváló csemege itt a szigeten". 

Forrás: RTL Klub

Gábor és Zsófi között amúgy is hatalmas a feszültség a játék kezdete óta. "Nem akarok vele egy légtérbe lenni, legszívesebben felraknám egy hajóra, aztán uzsgyi vele. Zsófi nem ide való, se nem játszik csapatban, hazudozik, csak a saját érdekeit nézi (...) Emberileg te egy nulla vagy! Figyelj, tápláléklánc: planktonok, bálnaürülék... hogy a faszba hívnak téged? Zsófi! Az meg ott van alatta. Nulla vagy. Mindenkivel úgy beszélsz, mint egy szajhával. Olyan szinten ideges vagyok. Én majd elérem, hogy te fogod feladni" - ordította a minap Gábor, amikor a törzsi tanácson nem tudták kiszavazni a védettséget élvező lányt.