A rendőrséghez fordul VV Fanni családjának ügyvédje: "Mi van, ha fegyvert, akár egy kiskést hoz magával?"

Fotó:Sajtóklub/RTLII/Bársony Bence -
helyszín tárgyalás ügyvéd VV Fanni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik VV Fannni gyilkossági ügyének vége, amikor rendhagyó tágyalásn kérdezik ki B. Lászlót, a feltételezett elkövetőt. A bírónő úgy döntött, hogy a saját szemével akarja látni azokat a helyszíneket, amelyek a nyomozás során felmerültek. Emiatt azonban a bírónak, az ügyésznek és VV Fanni ügyvédjének egy kisbuszban kell utazia. Utóbbi szökéstől és túszejtéstől tart.

A kihelyezett bírósági tárgyalás nem megszokott eljárás Magyarországon, ritkán alkalmazzák. VV Fanni rendhagyó tárgyalását úgy szervezték meg, hogy az egyébként házi őrizetben lévő B. László bokájára erősített elektronikus nyomkövetőt kikapcsolják, hogy ne riasszon az utazás során - írja a Bors. Az utazás alatt B. László láthatatlan lesz az őt figyelő, őrző hatóságok számára.

VV Fanni ügye a végéhez közeledik Fotó:Sajtóklub/RTLII/Bársony Bence

"Az ügyészség harminc évet kért B. Lászlóra. Ez olyan mértékű büntetés, aminél már bizony előfordul, hogy meggondolja az elítélt, hogy a börtönt választja, vagy menekül. Jó tötletnek tartom, hogy a vádlott mozgását lemondellezve járjuk végig az utat, amit ő 24 óra alatt megtett. A személyes impulzusok segítik majd a bírónőt abban, hogy kialakítsa a saját meggyőződését. Az utazás részleteivel kapcsolatban azonban vannak aggályaim. Még magánemberként sem szívesen tartózkodnék egy szűk légterű kisbuszban egy feltételezett gyilkossal, akinek tulajdonképpen nem sok vesztenivalója van. Most az lesz a helyzet, hogy B. László testközelben lehet a bíróval, az ügyésszel, velem, az ügyvéddel... Talán nem túlzás azt gondolnom, hogy benne van a pakliban, hogy nem szeretne 30 évet börtönben ülni, és mondjuk túszul ejti a társaságot. Mi van, ha fegyvert, akár egy kiskést hoz magával? Éppen ezért a napokban kérvényezni fogom a bíróságot, hogy egy rendőrt vagy biztonsági embert mindenképpen vigyünk magunkkal az útra" - mondta a lapnak dr. Lichy József, a Novozánszky család képviselője.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.