Gyász! Meghalt Jean-Paul Belmondo

halál gyász színész Jean-Paul Belmondo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvannyolc éves korában meghalt Jean-Paul Belmondo, a francia mozi szupersztárja hétfőn hunyt el párizsi otthonában - közölte Michel Godest, a világhírű francia színész ügyvédje az AFP francia hírügynökséggel.

Belmondo kereken száz filmben játszott és több mint 40 színházi szerepben volt látható.

Egyik legismertebb szerepét a francia új hullám, a nouvelle vague alapfilmjének tartott Kifulladásig (1960) című filmben alakította, amely François Truffaut ötlete alapján készült Jean-Luc Godard rendezésében.

Belmondo kereken száz filmben játszott és több mint 40 színházi szerepben volt látható Forrás: AFP

A francia mozi kultikus alakja olyan színésznőkkel játszott együtt a filmvásznon, mint Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida, Brigitte Bardot és Jeanne Moreau, és olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint François Truffaut, Louis Malle vagy Claude Sautet.

Brigitte Bardot és Jean-Paul Belmondo a Híres szerelmek című filmben Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Cosmos Film / Generale Europeenne de Films Unidix

Utolsó alakítását a 2008-ban bemutatott Egy ember és kutyája című filmben láthatták a mozirajongók.

Nyolcvannyolc éves korában meghalt Jean-Paul Belmondo Forrás: NORTHFOTO/ALAIN ROLLAND/ IMAGEBUZZ/ BESTIMAGE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.