Nyakunkon a járvány negyedik hulláma: ebben a magyar városban hétfőtől visszatér a kötelező maszkviselés

Forrás: Shutterstock -
járvány maszkviselés COVID-19 Maszk koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vitathatatlan, hogy nyakunkon a járvány negyedik hulláma, Pécsett pedig hétfőtől új szabályok lépnek érvénybe.

Hétfőtől bizonyos helyeken kötelező lesz az orvosi maszk használata a Pécsi Tudományegyetemen, szúrta ki a Portfolio az egyetem honlapjának hivatalos közleményét. Bár a PTE polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, tekintettel a hazánkban is megjelent delta variánsra, az egyetem operatív stábja a biztonság érdekében szeptember 13-tól bevezeti a kötelező maszkviselést.

Az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:

  • a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon (ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma külön rendeletben szabályozza)
  • a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt
  • a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során
  • a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

A közleményből az is kiderül, hogy „nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken".

Nem csoda, hogy a PTE a maszkviselés mellett tette le a voksát: hetek óta arról beszélnek a szakértők, hogy a járvány negyedik hullámának küszöbén vagyunk, sőt, már azt is tudni vélik, hol lesz a legtöbb fertőzött.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.