A dunakeszi családirtó többször kijelentette, hogy meg akarja ölni volt párját és a gyereküket is. A rendőrség szerint azonban hozzájuk bántalmazásról, fenyegetésről nem érkezett bejelentés.

"Sok embernek elmondta, hogy ebből nagy baj lesz előbb-utóbb. De nem gondolta senki, hogy ekkora. (...) Zoli azért többször kijelentette, hogy vagy magát öli meg, vagy a feleségét. Még vissza akarta kapni a régi családját, és állítólag bejelentették neki, hogy van egy új ember, és ennyi, ebből történt az egész tragédia. Tisztelte szerette a gyerekét, nagyon-nagyon szerette azt a kisfiút, ezért nem is értjük, hogy mi történt, mi vitte idáig, hogy a gyerek ellen fordította a fegyvert" - mondta a gyilkos apa barátja a Tényeknek.

A rendőrség azt állítja, hozzájuk nem érkezett bejelentés bántalmazásról vagy fenyegetésről. Hogy Zoltán fogyasztott-e a gyilkosság előtt kábítószert vagy alkoholt, azt még vizsgálják. A férfi 2002 óta rendelkezett sportvadászat céljára kiadott érvényes lőfegyvertartási engedéllyel. Egy puskája volt, ezt 19 évvel ezelőtt vette.