Gyászol a budapesti állatkert: két állat is elpusztult az utóbbi napokban

halál gyász Budapesti Állatkert orángután fóka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szomorú hírt közölt a Budapesti Állatkert: két kedvencüket is elveszítették a minap. Szerdán elpusztult Sören, a tekintélyes korú, 29 éves borjúfóka, hétfőn pedig Buda, a tavaly született orangutánkölykök egyike.

"Néhány nap alatt két szomorú esemény is történt állatkertünkben. Szerdán elpusztult Sören, a tekintélyes korú, 29 éves borjúfóka, hétfőn pedig Buda, a tavaly született orangutánkölykök egyike" - olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook-oldalán.

Sören 1992. június 28-án született a Zürichi Állatkertben, ahonnan féltestvérével, a nála csupán néhány nappal fiatalabb Sweennel együtt érkezett Budapestre 1993 augusztusában.

Sören az elmúlt hónapokban már nem volt túl jó állapotban. Bár fájdalmai egészen a legutóbbi időkig nem voltak, de az időskorral együtt járó egészségügyi problémák – például a veseműködésében – egyre inkább jelentkeztek nála.

Ezzel párhuzamosan sokat fogyott, s végül a legutolsó napokban már olyan állapotba került, hogy az állatorvosi csapat az idős állat elaltatása mellett döntött, hiszen már nem volt lehetőség arra, hogy segítsenek rajta. Féltestvére, Sween egészségi állapota szerencsére sokkal jobb, jóllehet ő is koros állatnak számít.

Amíg Sören elvesztésére sajnos számítani lehetett, addig

a tavaly született orangutánkölyök, Buda halála váratlan: minden előzetes jel vagy tünet nélkül következett be a tragédia.

Jelenleg még folynak azok a vizsgálatok, amelyekből várhatóan kiderül, hogy mi okozta a 11 hónapos orangutánkölyök halálát.

Szumátrai tigrisek fertőződtek meg koronavírussal: nem tudni, hogyan kaphatták el

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.