Három hét után távozott a Survivorból Tibi. A férfi már Dominikán tudta meg, hogy testvére elhunyt, és bár igyekezett a játékra koncentrálni, nem sikerült úrrá lenni a fájdalmán. A versenyzőt a műsorvezető, Joe hívta félre beszélgetni, Tibi zokogva adta fel a játékot. 

"Voltak, akik támadtak, amiért nem jöttem vissza azonnal. Persze, sokan nem tudják, hogy a vírus miatt hetekbe telt volna, mire hazajutok, illetve még karantén is várt volna rám" - mondta el a Blikknek Tibi. 

"Két lehetőség volt előttem az esetleges hazautazásig: vagy kivárom egyedül a szálláson, vagy folytatom a megmérettetést (...) Hiába próbáltam erős maradni, éjjel nem tudtam aludni, láttam a szemeim előtt a szüleimet, ahogy sírnak, rettenetesen aggódtam értük. Minden pillanatban rettegtem, hogy bármi történhet velük és én nem érek haza időben. Végül ez az aggodalom és fájdalom lelkileg megtört, melyet később már fizikálisan is éreztem, ezért éltem a Joe által felajánlott hazautazás lehetőségével és elhagytam a szigetet. A szüleimnek nagyobb szüksége volt rám mint valaha, nekem pedig rájuk" – tette hozzá. 

Amikor elindult Dominikára, még nem tudta, hogy hamarosan tragédia történik a családjábanForrás: RTL Klub

Tibi sírva búcsúzott játékostársaitól, akik megértették a döntését.