Kedden délután két tinédzser agyonverte a 77 éves gátőrt a víztározónál Monokon. A férfi családja összeomlott.

A Blikk információi szerint az idős férfi előző nap is együtt dolgozott a fiatalokkal, akkor semmi gond nem volt. A lapnak a gátőr felesége nyilatkozott:

"Az én férjem nagyon erős ember volt, elképzelni sem tudom, hogyan bánhatott el így vele egy 14 és egy 16 éves gyerek. Tönkretették a családunkat azok a suhancok! A mindene volt az a négyórás állás, ezért dolgozott még nyugdíjas korára is a tónál. Állítólag valamennyi pénzt követelhettek tőle a munkájukért, de nem a férjem alkalmazta őket, így nem is értem az egészet. Aztán már csak azt látta és hallotta, hogy beindítják a közelben parkoló kocsiját. (...) Délután jöttek a rendőrök, akik könnyes szemmel azt mondták, nagyon sajnálják, de agyonverték a férjemet. Azonnal kimentünk a helyszínre, de nem engedtek oda hozzá. Még elbúcsúzni sem tudtam tőle. Abban a pillanatban azt hittem, elájulok" - mondta a megtört asszony.

A meggyilkolt férfi fia azt állítja, hogy nem úgy történt a gyilkosság, ahogy azt a két fiatal elmesélte. A kamaszok elakadtak a lopott kocsival, ezért ott hagyták a az autót, és elbújtak a közelben. Amikor a gátőr odaért, nekiugrottak. A fejét teljesen összeverték. Amikor egy horgász megkérdezte, mi történt, azt hazudták, hogy a férfi részeg, és ők próbálnak rajta segíteni.