Miközben egy magyar férfit kerestek a Grand Canyon területén, egy hat éve eltűnt turista holttestére bukkantak a légi kutatók. 

Egy 45 éves magyar férfit, Bérczi-Tomcsányi Gábort keresték a légi kutatók a Grand Canyon területén, ahol korábban egymaga turistáskodott, de helyette egy 56 éves amerikai turista, a New York-i Scott Walsh földi maradványait találták meg.

A férfi holtteste szinte észrevehetetlen volt, a ruházata pedig teljesen beleolvadt a környezetébe. Információk szerint a férfit utoljára 2015-ben, egy buszról látták leszállni a nemzeti parkban. Az eltűnését korábban senki nem jelentette.  A férfit a hátizsákjában és kabátjában talált dokumentumok alapján azonosították.

Megdöbbentő: Egy eltűnt magyar férfit kerestek a Grand Canyonban, helyette erre bukkantakForrás: Shutterstock

A keresett magyar férfi, Bérczi-Tomcsányi Gábor eltűnését július 29-én jelentették a családtagjai. A Hongkongban élő turista autóját augusztus közepén találták meg a Grand Canyon egy látogatóközpontjának parkolójában, holttestét pedig augusztus 25-én, 131 méterrel a szurdok széle alatt a Yavapai-pontnál. A férfi feltehetően az esésbe halt bele, a halálának körülményeit még vizsgálják - írja a nuus.