A következő napok időjárása meglehetősen változatos lesz: erős széllökésekre, hidegre és több órás napsütésre is készülhetünk.

Szerdán erősen felhős, borult égre számíthatunk szinte egész nap esővel, záporesővel. A hőmérsékleten is érződik, hogy ez már őszi idő, ugyanis 13 és 17 fok között alakul a maximum. 

Csütörtökön a napsütés mellett sok gomolyfelhő képződik, de csapadékra kicsi az esély. Hajnalban párás, foltokban ködös lesz a levegő. A délnyugatira forduló szél néhol megélénkül. Reggel 2 és 12, délután 17 és 23 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők - írja a Köpönyeg.

Komoly szélvihar alakulhat ki - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Péntekre azonban meglehetősen zord időjárásra készülhetünk: az ország északnyugat-délkelet széles tengelyén viharos széllökésekre számíthatunk, a magasabb helyeken, mint a Bakony, Budai-hegyek, Mátra, Bükk, Zemplén, illetve a Balatonon pedig akár 70 km/h-t is meghaladó szélvihar lehet, ami már faágakat is képes kicsavarni - írja a MetKép.

Szerencsére amilyen gyorsan jön a kellemetlen idő, olyan hamar távozik: szombaton már napsütésre számíthatunk, 20-26 fokos maximumokkal, de vasárnap sem lesz sokkal rosszabb dolgunk. A kezdeti derűs idő után megnövekszik a felhőzet ugyan, de inkább csak estefelé elszórtan alakul ki zápor. A délkeleti szél gyakran lesz élénk. Tovább melegszik az idő, akár 25 fok feletti nyárias hőmérsékletek is lehetnek.