Durva, ami vár ránk a következő napokban: itt csap le a szélvihar

Forrás: Shutterstock -
vihar időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napok időjárása meglehetősen változatos lesz: erős széllökésekre, hidegre és több órás napsütésre is készülhetünk.

Szerdán erősen felhős, borult égre számíthatunk szinte egész nap esővel, záporesővel. A hőmérsékleten is érződik, hogy ez már őszi idő, ugyanis 13 és 17 fok között alakul a maximum.

Csütörtökön a napsütés mellett sok gomolyfelhő képződik, de csapadékra kicsi az esély. Hajnalban párás, foltokban ködös lesz a levegő. A délnyugatira forduló szél néhol megélénkül. Reggel 2 és 12, délután 17 és 23 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők - írja a Köpönyeg.

Komoly szélvihar alakulhat ki - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Péntekre azonban meglehetősen zord időjárásra készülhetünk: az ország északnyugat-délkelet széles tengelyén viharos széllökésekre számíthatunk, a magasabb helyeken, mint a Bakony, Budai-hegyek, Mátra, Bükk, Zemplén, illetve a Balatonon pedig akár 70 km/h-t is meghaladó szélvihar lehet, ami már faágakat is képes kicsavarni - írja a MetKép.

Szerencsére amilyen gyorsan jön a kellemetlen idő, olyan hamar távozik: szombaton már napsütésre számíthatunk, 20-26 fokos maximumokkal, de vasárnap sem lesz sokkal rosszabb dolgunk. A kezdeti derűs idő után megnövekszik a felhőzet ugyan, de inkább csak estefelé elszórtan alakul ki zápor. A délkeleti szél gyakran lesz élénk. Tovább melegszik az idő, akár 25 fok feletti nyárias hőmérsékletek is lehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.