Akár 100 évet is kaphat a szexkereskedelemmel vádolt népszerű amerikai énekes

Forrás: Getty Images/2016 Noam Galai/Noam Galai -
szex R. Kelly kereskedelem erőszak börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
R. Kelly amerikai énekes akár 100 év börtönbüntetést is kaphat, amiért közel húsz éven keresztül nők és gyermekek szexuális zaklatására irányuló rendszert működtetett.

Az elmúlt hetekben tizenegy vádló, köztük kilenc nő és két férfi tanúskodott, hogy beszámoljon azokról a szörnyűségekről, amelyet a Grammy-díjas énekes művelt velük.

Két nap után az esküdtszék kimondta, hogy Kelly, teljes nevén Robert Sylvester Kelly egy erőszakos és kényszerítő rendszer vezetője volt, amely nőket és gyerekeket rendszeresen zaklatott szexuálisan, nőkkel kereskedett, valamint gyermekpornográf tartalmakat állított elő.

R Kelly akár 100 évre is börtönbe kerülhet Forrás: Getty Images/2016 Noam Galai/Noam Galai

Az ítélethirdetésre május 4-én kerül sor, ahol nagy valószínűséggel 100 év börtönbüntetést is kaphat a zenész, mivel az összes vádpontban bűnösnek találták - írja a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.